NCC bygger parkeringshus i Västerås

Handeln i Västerås centrum ökar. Då bygger NCC ett nytt parkeringshus för Västerås Parkerings AB med plats för 445 bilar.

Annons:

Annons:

Annons:


I parkeringshusets markplan byggs även butiksytor för handel, och det totala ordervärdet uppgår till 120 miljoner kronor.

– Handeln i Västerås centrum ökar i samband med att närliggande orter växer. Parkeringshuset byggs på Öster Mälarstrand i ett populärt bostadsområde som blir större och behöver fler effektiva uppställningsytor för bilburna boende och besökare till Västerås, säger Anna Thunell, ordförande i Västerås Parkerings AB.

Parkeringshuset döps till Dockan och byggs i fem våningar, plus en våning under mark. En gemensam in- och utfart skapas i källarplan för att skapa bättre förutsättningar för boende i den befintlig grannfastigheten.

– Parkeringshuset kommer att ha en central placering vid vattnet och grundläggs på pålar och plintar med vattentät källardel i betong. Därefter reser vi stommen som är ett spännbalkssystem i betong för en stabil konstruktion. På markplansnivån förbereds butiksytor för att skapa förutsättningar för handel, säger Lina Carlsson, projektchef på NCC Building Sweden.

Annons: