[ Annons ]

Publicerat 11 maj, 2016

NCC bygger ny skola i Solna

NCC bygger ny skola i Järvastaden i Solna. Hyresgäst blir Raoul Wallenbergskolan och långsiktig ägare är Hemsö Fastighets AB. Parallellt byggs en ny idrottshall som kan användas över dygnet av både skolan och Solna kommuns fritids- och föreningsverksamhet.

– Järvastaden växer och behovet av skolverksamhet är stort. Vi på Hemsö har stor erfarenhet av att både projektera och äga skolfastigheter och kan tillsammans med NCC skapa hållbara och attraktiva skolmiljöer, säger Per Berggren, vd på Hemsö Fastighets AB.

[ Annons ]

Raoul Wallenbergskolan F-6 uppförs i två byggnader om vardera två våningar fördelade på 5 300 kvadratmeter. Byggnaderna ska rymma idrottshall samt skollokaler för cirka 500 elever.

Solna stad har beslutat att hyra idrottshallen på vardagar och helger när skolan inte använder den. Skolan kan därför vissa tidpunkter användas av föreningar och enskilda organisationer. Även den fritidsgård som planeras i skolbyggnaden ska hyras av Solna stad på heltid.

Bygget av Raoul Wallenbergskolan är ett samverkansprojekt mellan Hemsö Fastighets AB och NCC där Raoul Wallenbergskolan, liksom Solna kommun är engagerade parter.

Skolan ska stå klar då höstterminen börjar 2017.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]