Publicerat 27 februari, 2019

NCC bygger lägenheter med nära till doktorn

NCC har tecknat avtal med Hemsö om att bygga Nodhuset i Norrköping; en byggnad i tio våningar med ett flertal olika vårdinrättningar i botten samt 42 hyreslägenheter ovanpå.

Hemsö driver flera projekt inom stadsplaneprojektet i Sandbyhov i Norrköping.

[ Annons ]

– Nodhuset med bland annat lokaler för vårdcentral och folktandvård samt hyreslägenheter är ett nyckelprojekt för vår fortsatta utveckling av Sandbyhov. Vi ser fram emot ett bra samarbete och att få genomföra projektet med NCC, säger Johan Ekström, Hemsö.

Det blir en fastighet med tio våningar, där de tre första kommer att inrymma vårdcentral, folktandvård, barnavårdscentral, apotek med mera. Ovanpå vårdinrättningarna kommer 42 hyreslägenheter att byggas, två till fyra rum och kök, i sju våningar.

– Kombinationen av bostäder och vårdlokaler i samma byggnad gör detta projekt särskilt intressant och det är roligt att vi fått förtroendet av Hemsö att i samverkan uppföra Nodhuset, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelande.

Nils Styf, VD på Hemsö, tror att kombinationen av vårdlokaler, kommersiella ytor och hyresrätter i en och samma byggnad kommer att bli en allt mer attraktiv lösning i framtidens stadsdelar.

– Inom NCC samlar vi erfarenheter kring vårdbyggnationen i en specialistenhet för sjukhus. På så sätt kan vi effektivt dela den kunskapen med våra projekt ute i landet. Kunden, verksamheten och patienterna står i fokus när vi bygger och skapar mer vård för pengarna, säger Marcus Sandlund.

Byggstarten påbörjas innan sommaren 2019 med markförberedande arbete. Byggnaden beräknas vara klar under sommaren 2021.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]