Bild: Karin Petterssons Arkitektbyrå AB
Publicerat 3 september, 2019

NCC bygger klimatsmarta hyresrätter

NCC bygger 67 hyreslägenheter på Högasten i södra Helsingborg. Beställare är Helsingborgshem och byggnationen blir ett pilotprojekt för minskad klimatpåverkan.

Det rör sig om två åttavåningshus och två tvåvåningshus. Åttavåningshusen består av 59 två- och trerumslägenheter, samtliga med balkong, med tvättstuga och två affärslokaler i bottenplan. Tvåvåningshusen har fyra lägenheter vardera.

[ Annons ]

Alla fyra husen byggs med hög miljöprofil och kommer bland annat att utrustas med sedumtak och solcellsanläggning.

– I vår upphandling efterfrågade vi en aktör som både hade en tydlig strategi för minskad klimatpåverkan och ett kostnadseffektivt erbjudande. Detta fick vi av NCC och nu ser vi fram emot att genomföra projektet tillsammans, säger Björn Ravemark, projektchef på Helsingborgshem.

Projektet är ett pilotprojekt för klimatsmart byggande, med fokus på minskning av byggnadernas klimatpåverkan. Projekteringsarbetet påbörjas omgående och byggstart beräknas bli i början av 2020. Affären har ett ordervärde på 100 MSEK.

– NCC arbetar kontinuerligt med att minska vår klimatpåverkan och vi ser fram emot att tillsammans med Helsingborgshem genomföra detta pilotprojekt. Genom att optimera materialanvändningen och i möjligaste mån välja lokalproducerat i projektet minskar vi byggnadernas klimatpåverkan, bland annat genom mindre transporter, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building Sweden.

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]