Foto: Lennart Hyse
Publicerat 19 februari, 2018

NCC bygger innebandyarena i Västerås

NCC bygger en innebandyarena i Västerås. Beställare är Rocklunda fastigheter och ordervärdet ligger på 105 miljoner kronor.

Arenan, som byggs i området Rocklunda, är främst tänkt att användas till innebandy och byggs därför enligt de krav som Svenska superligan ställer för spel i högsta ligan.

[ Annons ]

– Vi ser att Rocklundaområdet har alla möjligheter att verkligen sätta Västerås på kartan när det gäller idrottssatsningar. Den nya innebandyarenan är efterlängtad och blir ett välkommet tillskott i vår vision om att utveckla dagens Rocklunda för att möta framtidens behov, säger Jan-Erik Lahti, fastighetschef på AB Arvid Svensson som äger Rocklunda Fastigheter AB.

Tanken är att den nya arenan samtidigt ska kunna nyttjas för andra evenemang, som exempelvis konserter, och har då en kapacitet på 2 000 personer. Även föreningskansli, kontor och café ska rymmas i lokalerna.

– I NCC har vi stor erfarenhet av att bygga idrottshallar, vilket bidrar till en smidig och kostnadseffektiv byggprocess. Nu ser vi fram emot att bidra till det växande idrottslivet i Västerås, säger Ulf Ericsson, produktionschef NCC Building.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]