[ Annons ]

Illustration: TM Konsult.
Publicerat 2 februari, 2021

NCC bygger i Örnsköldsvik

NCC bygger 51 bostadsrätter i Örnsköldsvik. Beställare är Indulogg och uppdraget är en totalentreprenad, med ett ordervärde på 100 miljoner kronor.

Det 14 våningar höga huset byggs på Framnäsudden, som ligger i närheten av hamnen, Strandparken och Örnsköldsviks centrum. Lägenheterna blir 2–4 rum och kök stora, på runt 50–100 kvadratmeter. Alla får stora ytor, öppen planlösning och inglasade balkonger. 

– NCC är glada för förtroendet att redan i tidigt skede få möjlighet att utveckla framtidens boende i Örnsköldsvik tillsammans med Indulogg AB och TM Konsult. Projektet är ett bra exempel på ett gott samspel och ett kunskapsutbyte där nya idéer växt fram med nytänkande i fokus. Nu inleds projektering och markförberedande arbeten på platsen, säger Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

Projektet ingår i den första etappen av totalt tre nya fastigheter i samma område där Indulogg vill utveckla en ny stadsnära miljö. Byggnationen startar i maj 2021 och boendet beräknas vara färdigt i slutet av 2022. 

– Visionen för Framnäsudden är att bidra till Örnsköldsviks utveckling och erbjuda ett högkvalitativt boende där både äldre och barnfamiljer ska ha möjlighet att bo, säger Hans Blomqvist, Indulogg AB. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]