Bild: HSB/NCC.
Publicerat 14 april, 2020

NCC bygger i Göteborg

NCC bygger 135 bostadsrätter i Göteborg. Beställare är HSB Göteborg och ordersumman uppgår till cirka 285 miljoner kronor.

De nya lägenheterna utgör kvarteret HSB brf Sannaparken och byggs i det nya bostadsområdet Fixfabriken som utvecklas i Majorna i västra Göteborg – ett stadsbyggnadsprojekt där HSB Göteborg och Fastighets AB Balder tillsammans bygger fyra bostadskvarter samt förtätar området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård. Projektet ingår i BoStad2021, ett samverkansprojekt mellan fastighetsbranschen och Göteborgs stad.

[ Annons ]

– Vi har byggt mycket i Majorna historiskt sett och därför känns det extra roligt att vara med och utveckla stadsdelen igen. Det är lätt att gilla området och det är många som vill bo här, vilket inte minst märks på det stora intresset på marknaden för våra bostäder, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef nyproduktion och hyresfastigheter, HSB Göteborg.

De 135 lägenheterna blir på 1–5 rum och kök, och samtliga lägenheter får balkong eller uteplats och är fördelade på åtta trapphus i hus på mellan tre och tio våningar med underliggande källare/garage. I uppdraget ingår även att bygga bostadsrättsföreningens gemensamhetsytor så som tvättstuga och innergård. Projektet certifieras med Miljöbyggnad Silver. Byggstart är satt till augusti 2020 och det hela förväntas vara färdigt 2022.

– Vi har byggt många av HSB:s projekt i landet genom åren och är glada över att vi fått fortsatt förtroende och tillsammans skapar fler bostäder i Göteborg. Den gemensamma kompetensbasen hos HSB och NCC skapar goda förutsättningar för ett framgångsrikt projekt, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]