Illustration: Jais Arkitekter.
Publicerat 13 augusti, 2019

NCC bygger i Ängelholm

NCC ska i samarbete med HSB Nordvästra Skåne bygga 65 bostadsrätter till HSB Brf Åkanten i centrala Ängelholm.

I centrala Ängelholm, invid Rönneå, bygger NCC nya HSB Brf Åkanten. Kvarteret byggs i parkmiljö och ska kännas öppet och tilltalande.

[ Annons ]

– Vi tänker långsiktigt när vi bygger bostäder. Vår ambition är att skapa vackra, genomtänkta bostäder som håller länge oavsett vilka trender som råder. Husen vi bygger är något alla Ängelholmare ska kunna vara stolta över, oavsett om man bor där eller ej. Bostäderna har varit ett efterlängtat tillskott på den lite exklusivare bomarknaden i Ängelholm och vi har redan förhandsbokat 40 lägenheter, säger Anders Berg, vd HSB Nordvästra Skåne.

Bostäderna har genomgående hög standard och noga utvalda material både utvändigt och på insidan. De tre huskropparna byggs i fem till åtta våningar. Exteriört utmärks husen av tegel, stora fönsterpartier, balkonger och sedumtak.

Lägenheterna byggs i flera olika storlekar och får stora ljusinsläpp med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheterna har vattenburen golvvärme och stora balkonger. En del lägenheter har även en egen takterrass. Jais Arkitekter har gestaltat kvarteret.

Första inflyttning beräknas ske kring årsskiftet 2021-2022.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]