[ Annons ]

Bild: AIX Arkitekter.
Publicerat 10 juni, 2020

NCC bygger i Älvsjöstaden

NCC bygger 144 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden, söder om Stockholm. Beställare är Familjebostäder och ffären är en totalentreprenad i samverkan med har ett ordervärde på cirka 280 miljoner kronor. 

Stadsutvecklingsområde Älvsjöstaden omfattar runt 1 500 bostäder i tre etapper. Fabriks- och industrimark ska bli stadskvarter med närhet till grönområden och pendeltåg. Under 2019 startade NCC tillsammans med Familjebostäder produktionen av ett första projekt i området; Kabelverket med 129 lägenheter med färdigställande i början av 2022. Nu inleds ytterligare ett projekt; Jordkabeln.

– Familjebostäder bygger just nu rekordmycket och Älvsjöstaden är vårt allra största stadsutvecklingsområde. Vi är glada att vi nu kan starta bygget av kvarteret Jordkabeln. Här uppför vi bostäder med hög standard och flera mobilitetstjänster, det ska vara enkelt för våra hyresgäster att leva utan egen bil, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, Familjebostäder.

[ Annons ]

De 144 hyresrättslägenheterna är fördelade på fyra huskroppar med 3–14 våningar, med lägenheter på 1–5 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

Projektet arbetar efter Älvsjöstadens plan för miljö och energi och bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Vårt pågående projekt Kabelverket är ett mycket lyckosamt samarbete med Familjebostäder och vi ser nu fram emot att fortsätta bygga i denna nya och hållbara stadsdel i södra Stockholm, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i juni 2020 och första inflyttning beräknas sommaren 2023.

Polestar är ett prestandamärke på elbilsmarknaden och samägs av Volvo Cars och Zhejiang Geely Holding. Polestar Space finns sedan tidigare i Oslo, Peking och Shanghai. I Göteborg hyr Polestar strax över 500 kvadratmeter på Kungsportsavenyen 25 och öppnar den 10 juli

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]