Foto: Erik Mårtensson, NCC Exempel på NCC Folkboende som tidigare byggts i Kiruna
Publicerat 30 april, 2019

NCC bygger i Ale

NCC bygger fyra punkthus med totalt 116 hyreslägenheter i Nol, Ale kommun, strax norr om Göteborg. Beställare är Alebyggen och ordervärdet, där även renovering av tre befintliga huskroppar ingår, uppgår totalt till 185 miljoner kronor.

Punkthusen byggs enligt konceptet Folkboende, vilket enligt NCC innebär välplanerade hyresrätter med hög boendekvalitet och balkong till alla lägenheter.

[ Annons ]

Två av husen har en byggstart i september 2019, medan bygget av de andra två inleds efter att två hus på platsen rivits.

– Ale har ett stort behov av fler bostäder eftersom kommunen, liksom övriga orter runt Göteborg, har en stor befolkningstillväxt. Genom att i samverkan med NCC bygga nytt inom ett bostadsområde samtidigt som vi renoverar det som behövs i befintliga lägenheter åstadkommer vi en variation i erbjudandet, säger Johan Redlund, vd Alebyggen.

Samtidigt som NCC bygger de fyra nya husen river man även tre befintliga hus på platsen, med totalt 54 lägenheter.

I uppdraget ingår renovering av tak och fasader, nya säkerhetsdörrar, stambyte, nya badrum och nya ledningar för vatten, avlopp och el.

– Tillsammans med Alebyggen har vi tagit fram en lösning för att både skapa fler hyresrätter i området och renovera några av befintliga hus, säger Magnus Simonsson, affärschef Building Väst.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]