NCC bygger i Ale

NCC bygger fyra punkthus med totalt 116 hyreslägenheter i Nol, Ale kommun, strax norr om Göteborg. Beställare är Alebyggen och ordervärdet, där även renovering av tre befintliga huskroppar ingår, uppgår totalt till 185 miljoner kronor.

Annons:

Annons:

Annons:


Punkthusen byggs enligt konceptet Folkboende, vilket enligt NCC innebär välplanerade hyresrätter med hög boendekvalitet och balkong till alla lägenheter.

Två av husen har en byggstart i september 2019, medan bygget av de andra två inleds efter att två hus på platsen rivits.

– Ale har ett stort behov av fler bostäder eftersom kommunen, liksom övriga orter runt Göteborg, har en stor befolkningstillväxt. Genom att i samverkan med NCC bygga nytt inom ett bostadsområde samtidigt som vi renoverar det som behövs i befintliga lägenheter åstadkommer vi en variation i erbjudandet, säger Johan Redlund, vd Alebyggen.

Samtidigt som NCC bygger de fyra nya husen river man även tre befintliga hus på platsen, med totalt 54 lägenheter.

I uppdraget ingår renovering av tak och fasader, nya säkerhetsdörrar, stambyte, nya badrum och nya ledningar för vatten, avlopp och el.

– Tillsammans med Alebyggen har vi tagit fram en lösning för att både skapa fler hyresrätter i området och renovera några av befintliga hus, säger Magnus Simonsson, affärschef Building Väst.

Annons: