[ Annons ]

Bild: White arkitekter.
Publicerat 30 mars, 2020

NCC bygger hyresrätter i Västerås

NCC bygger 64 hyreslägenheter i Västerås. Beställare är Bostads AB Mimer och ordern är värd runt 85 miljoner kronor.

Kvarteret är döpt till Älgen och uppförs i området Skallberget i norra Västerås. Bostäderna uppförs enligt NCC Folkboende, ett bostadskoncept som ger hög boendekvalitet och god fastighetsekonomi. Husen miljömärks med Svanen, vilket innebär låg energianvändning, som i sin tur bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

[ Annons ]

– Västerås har en stor efterfrågan på lägenheter och kvarteret Älgen ger ett bra tillskott i kommunen med fler bra bostäder. Vi har sen tidigare goda erfarenheter av att samarbeta med NCC och med deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Mikael Källqvist, VD Mimer.

De 64 lägenheterna är fördelade på två huskroppar med sex våningar vardera. Lägenheterna får 1–4 rum och kök, med en yta på 36 till 73 kvadratmeter.

I uppdraget ingår även kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt en parkering med cirka 40 platser. Projekteringen är påbörjad och produktionen planeras att starta under våren 2020, med ett beräknat färdigställande i slutet av 2021.

– Vi har nyligen färdigställt kvarteret Klippblocket på Vetterslund och kvarteret Lindaren på Malmaberg tillsammans med Mimer och ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete och skapa fler bostäder i kommunen. Med NCC Folkboende blir byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]