Ett av NCC:s Folkboende, i Höganäs. Foto Studio-E.
Publicerat 15 april, 2020

NCC bygger hyresrätter i Laholm

NCC bygger 49 hyreslägenheter i Laholm. Beställare är Laholmshem och affären är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 70 miljoner kronor.

De 49 hyresrätterna är fördelade på två huskroppar på sex våningar och uppförs i Klarabäcksområdet i centrala Laholm. Lägenheterna är på 2–4 rum och kök och cirka 50–100 kvadratmeter stora. Bostäderna högst upp har havsutsikt. I NCC:s uppdrag ingår även att bygga kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt parkering.

[ Annons ]

– Laholms kommun har stort behov av fler lägenheter, genom NCC och deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet. ”Tvillingtornen” kommer med sina sex våningar bli kommunens högsta hus, säger Stefan Lundström, VD på Laholmshem.

Bostäderna uppförs enligt NCC Folkboende, och husen får låg energianvändning, ett koncept som NCC tidigare arbetat med i bland annat i Höganäs, Kristianstad och Trelleborg.

Byggstart sker i april 2020 och bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2021.

– Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och skapa fler bostäder även i Laholms kommun. Med NCC Folkboende är byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]