Foto: Beatrice Graalheim
Publicerat 19 augusti, 2019

NCC bygger hyresrätter i Huddinge

NCC bygger 200 hyresrätter i Huddinge, tillsammans med Huge bostäder. Uppdraget ligger inom det ramavtal som partnerna tecknat och ordervärdet uppgår till 340 miljoner kronor.

Runt hälften av de nya bostäderna blir studentlägenheter, och man bygger dessutom en förskola i Huddinge. Totalt handlar det om tre hus, varav det högsta är 10 våningar. Lägenheterna får varierande storlek och ett av husen får endast lägenheter med ett rum och kök.

[ Annons ]

Husen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Flemingsberg är ett av de största och mest spännande stadsutvecklingsområdena i Stockholmsregionen just nu. Huges projekt blir startskottet för utvecklingen på Hälsovägen, där ett urbant stadskvarter ska växa fram. Med de 200 nya bostäderna, varav nästan hälften för studenter, och en ny förskola kommer vi att möta flera av behoven i området, säger Karin Strömberg Ekström, vd, Huge Bostäder.

Byggstart är satt till den 25 september och projektet förväntas stå färdigt 2022.

– Det är en tid sedan ramavtalet tecknades så det är extra roligt att vi nu har ett konkret projekt på bordet och kan sätta spaden i marken och börja bygga. Vi genomför projektet i partnering vilket känns extra bra eftersom det tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.se.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]