Bild: NCC
Publicerat 28 augusti, 2019

NCC bygger hyresrätter i Älvsjöstaden

NCC bygger 129 hyreslägenheter i den nya stadsdelen Älvsjöstaden. Projektet sker i samarbete med Familjebostäder och ordern uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

I Älvsjöstaden bygger man 1 500 bostäder i tre etapper. Här omvandlas tidigare stängd industrimark till stadskvarter nära pendeltåget.

[ Annons ]

– Vi är glada över att samarbetet med Familjebostäder växer. Vi arbetar tillsammans i ett tidigt skede för att få ut det mesta av allas erfarenheter och kunskaper. Det ger rätt förutsättningar för ett hållbart resultat som gynnar alla, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Kabelverket 17 är ett kvarter i den tredje etappen. Här ska de 129 lägenheterna fördelade i tre bostadshus byggas. Lägenheterna blir i storleken 1–4 rum och kök med balkong eller uteplats, och uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver. I källarplan byggs även ett garage med cirka 30 platser.

– Bostäderna i det här området kommer att ha gedigna material och låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva, vilket möjliggör för Familjebostäder att sätta rimliga hyror, säger Henrik Landelius.

Markarbeten har påbörjats och inflyttning planeras till 2021.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]