BIld: Arrhov Frick.
Publicerat 21 februari, 2020

NCC bygger åt Vätternhem

NCC bygger cirka 50 hyreslägenheter vid Vätterns strand i Jönköping. Beställare är Vätterhem och projektet är det första inom ramen för parternas strategiska partneringsamarbete.

Projektet som går under namnet Ängshusen uppförs i stadsdelen Strandängen. Hyreslägenheterna är fördelade på tre huskroppar som är utformade efter naturen och platsen. Samtliga lägenheter får gavelläge och balkonger som sträcker sig hela vägen runt lägenhetens utsida. Under samtliga tre hus byggs garage.

[ Annons ]

– Vid detta fantastiska vattennära läge ser vi fram emot att tillsammans med NCC tillgodose behovet av nya lägenheter i Jönköping. Genom att samarbeta i strategisk partnering har vi från tidigt skede delat kunskap och erfarenheter för att tillsammans skapa bättre bostäder, säger Henrik Möller, bygg- och upphandlingschef Vätterhem.

NCC och Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem inledde ett strategiskt partneringsamarbete i juni 2018, och de nya hyresrätterna, som byggs enligt Miljöbyggnad Silver är den del av detta. Markarbeten har påbörjats och inflyttning är planerad till hösten 2021.

– Nu startar det första projektet tillsammans med Vätterhem och vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet. Genom partnering kan vi i tidigt skede vara med och utforma kvarteren på ett kostnadseffektivt och flexibelt sätt för att utveckla attraktiva bostäder i Jönköpingsområdet, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]