[ Annons ]

Illustration: Vida Arkitektkontor.
Publicerat 1 februari, 2021

NCC bygger åt SPG

NCC bygger 145 bostadsrättslägenheter i Tyresö kommun, söder om Stockholm. Beställare är Scandinavian Property Group och affären är en totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 200 miljoner kronor.

Brf Almandinen byggs i närheten av Tyresö centrum och de 145 bostadsrättslägenheterna är fördelade i fyra bostadshus. Detta är NCC:s och SPG:s andra projekt tillsammans, det första pågår parallellt i Bålsta.

– Det är glädjande att vi nu bygger vidare på det goda samarbete som vi har skapat i Bålsta där vi bygger 400 bostäder tillsammans med NCC. NCC har i Bålsta presterat väldigt bra från tidigt skede fram till full produktion vilket gör att vi nu ser fram emot att succesivt övergå från projektering till produktion även i vårt projekt i Tyresö, säger Simon Sjöbom, fastighetsutvecklingschef för SPG i Sverige.

[ Annons ]

Det handlar om lamellhus som byggs i två par, med varsin grön gård mellan sig. Lägenheterna blir 1–3 rum stora med egen balkong eller uteplats. Några lägenheter på övre plan är etagelägenheter med burspråk och loft. NCC kommer även att bygga ett underliggande garage. Byggstart sker i mars 2021 och inflyttning kommer ske succesivt i takt med att lägenheterna blir färdigbyggda. Projektet beräknas vara helt färdigställt i slutet av 2022.

– Det känns mycket spännande att inleda vårt andra gemensamma projekt tillsammans med SPG – denna gång i Tyresö som har närhet till både skärgård och stad. I utvecklingen av projektet har funktionalitet, design och ekonomi stått i fokus. Detta med målsättningen att bygga välplanerade lägenheter med låg livscykelkostnad och av god kvalitet, säger Kim Tornell, affärschef NCC Building.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]