BIld: Brunnberg Forshed
Publicerat 14 mars, 2019

NCC bygger åt Riksbyggen i Täby Park

NCC har fått i uppdrag att bygga bostadsrättsföreningen Cykelverkstaden av Riksbyggen. Det rör sig om 111 bostadsrätter i den nya stadsdelen Täby Park. Ordern uppgår till cirka 160 miljoner kronor.

Den nya stadsdelen Täby Park är under utveckling och belägen i nordöstra Stockholm. De 111 lägenheterna i bostadsrättsföreningen Cykelverkstaden är fördelade på tre huskroppar som förenas genom loftgångar kring en atriumgård med sittplatser, planteringar och belysning. Man skapar även en takterrass med utsikt över Täby Park, samt en kvartersgård med planteringar, växthus och sittplatser för föreningens medlemmar.

[ Annons ]

På gatuplan finns plaer för café och cykelverkstad.

– Satsningen i Täby Park är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss Riksbyggens stora kunnande kring hållbarhet i utvecklingen av Täby Park när vi nu i samarbete med NCC skapar levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen Bostad Stockholm/Norr/Öst.

Byggnaderna får miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver med ett bra klimatskal och låg energiförbrukning. Markarbeten inleds i april i år och inflyttning beräknas till december 2020.

– Genom nära samverkan i partnering, som bygger på en långsiktig och öppen dialog, får vi erfarenhetsåterföring mellan alla inblandade parter. Vi har skapat kvarter som främjar spontana möten och ytsmarta lägenheter i en kommun med ett stort bostadsbehov, säger Cathrine Velin, projektchef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]