NCC bygger åt Mitthem

NCC bygger 30 hyreslägenheter i Njurunda, utanför Sundsvall. Beställare är Mitthem och uppdraget ligger inom SKL:s nationella ramavtal för bostadsupphandling av flerbostadshus. Ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

Annons:

Annons:


Det rör sig om ett lamellhus på fyra våningar med trettio hyreslägenheter på 35–75 kvadratmeter. Fastigheten får också en 100 kvadratmeter stor lokal i bottenvåningen.

– Det känns bra att Mitthem och NCC tillsammans kan fortsätta bidra till bostadsförsörjningen i kommunen. Det är speciellt roligt att vi nu också kommer igång i Njurundabommen som är ett område på tillväxt, säger Lotta Björklund, vd Mitthem.

Bostadshuset beräknas vara inflyttningsklart sommaren 2021 och Petter Lundqvist, produktionschef NCC Building, är nöjd över affären.

– Det är glädjande att vi på NCC kan vara med och bidra till att det skapas nya hyresrätter i Njurunda. NCC:s bostadsprodukt NCC Lamell som vi bygger i detta projekt är välplanerade bostäder med låg livscykelkostnad och av god kvalitet, vilket är positivt för hyresnivån, säger han in kommentar.

Annons: