Bild: NCC
Publicerat 18 september, 2019

NCC bygger åt Mitthem

NCC bygger 30 hyreslägenheter i Njurunda, utanför Sundsvall. Beställare är Mitthem och uppdraget ligger inom SKL:s nationella ramavtal för bostadsupphandling av flerbostadshus. Ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

Det rör sig om ett lamellhus på fyra våningar med trettio hyreslägenheter på 35–75 kvadratmeter. Fastigheten får också en 100 kvadratmeter stor lokal i bottenvåningen.

[ Annons ]

– Det känns bra att Mitthem och NCC tillsammans kan fortsätta bidra till bostadsförsörjningen i kommunen. Det är speciellt roligt att vi nu också kommer igång i Njurundabommen som är ett område på tillväxt, säger Lotta Björklund, vd Mitthem.

Bostadshuset beräknas vara inflyttningsklart sommaren 2021 och Petter Lundqvist, produktionschef NCC Building, är nöjd över affären.

– Det är glädjande att vi på NCC kan vara med och bidra till att det skapas nya hyresrätter i Njurunda. NCC:s bostadsprodukt NCC Lamell som vi bygger i detta projekt är välplanerade bostäder med låg livscykelkostnad och av god kvalitet, vilket är positivt för hyresnivån, säger han in kommentar.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]