[ Annons ]

BIld: Walk the Room.
Publicerat 29 maj, 2020

NCC bygger åt Fabege

NCC har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett 35 000 kvadratmeter stort kontorshus intill NCC har fått i uppdrag av Fabege att bygga ett 35 000 kvadratmeter stort kontorshus intill Arenastaden i Solna. Affären är en utförandeentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 750 miljoner kronor.

Projektet är döpt till Kvarter Poolen och omfattar nyproduktion av ett kontorshus om totalt 35 000 kvadratmeter i tio våningar. När allt står färdigt blir byggnaden Tieto EVRY:s nya svenska kontor. Byggnaden drivs i Solna stads regi, i en separat entreprenad, och på taket anläggs solceller och grönytor.  Även en simhall ska anläggas

– Vi är väldigt glada över att fortsätta vårt goda samarbete med NCC i Arenastaden. Förra året förverkligade vi ICA:s vision för sitt nya huvudkontor och vann utmärkelsen Årets BREEAM-byggnad, så vi ser fram emot att nu jobba vidare tillsammans med ett nytt unikt kontor åt Tieto EVRY, säger Klas Holmgren, chef för projekt och förädling Fabege.

[ Annons ]

Kontorshuset miljöklassas enligt BREEAM Excellent, som bland annat ställer höga krav på materialval, avfalls- och vattenhantering, innovativa tekniska lösningar, byggprocess och drift.

Byggnationen av kontorshuset inleds omgående och planeras stå färdigt för inflyttning i mars 2022.

– Vi ser fram emot att genomföra ytterligare ett projekt med Fabege i Arenastaden och tillsammans uppföra ett modernt kontorshus med hög hållbarhetsprofil. Den spännande och innovativa arkitekturen kommer att göra byggnaden till ett landmärke, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]