[ Annons ]

Bild: NCC
Publicerat 6 februari, 2018

NCC bygger 88 hyresrätter i Sundsvall

Sundsvall får 88 nya hyresrätter. Det är Mitthem som gett NCC i uppdrag att bygga två Folkboende-hus i Bostadsområdet Bosvedjan norr staden.

Ordervärdet uppgår till 98 miljoner kronor och ryms inom Sabo-avtalet. De två åttavåningshusen inhyser ettor, tvåor och treor på mellan 35 och 59 kvadratmeter. Samtliga lägenheter får inglasade balkonger.

[ Annons ]

– Den stora bristen på hyresrätter i Sundsvall och särskilt i området Bosvedjan gör att detta blir ett välkommet tillskott i området. Genom att bygga standardiserat och yteffektivt får våra bostadssökande möjlighet till nyproducerade hyreslägenheter till en rimlig hyra, säger Lotta Björklund, vd på Mitthem AB.

Husen utrustas även med solcellsläggning, avfallshantering, parkeringsplatser och lekplatser. Inflyttning beräknas till slutet av 2019.

– Att tillsammans med Mitthem AB få möjlighet att bygga klimatsmart och miljömedvetet boende i Sundvall är positivt. Husen har även låg energianvändning och låga drift- och underhållskostnader i grunden, säger Petter Lundqvist, produktionschef på NCC.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]