[ Annons ]

Illustration: Tirsén & Aili
Publicerat 21 mars, 2018

NCC bygger 199 studentlägenheter i Luleå

Luleå får 199 nya studentlägenheter. Det är NCC som på uppdrag av Akademiska hus bygger på Luleå ekniska universitets centrala campusområde. Ordervärdet uppgår till 118 MSEK.

Det E-formade huset får både fyra och fem våningar, och totalt 266 studenter och forskare kommer att kunna bo i de 132 ettorna, på drygt 25 kvadratmeter, och de 67 dubblettlägenheterna på 41–44 kvadratmeter.

[ Annons ]

– Efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor och därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus. Vi tecknar nu avtal med NCC och ser fram emot att tillsammans med dom förverkliga det här mycket viktiga projektet som kommer att få stor betydelse för Luleå tekniska universitet och dess studenter, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

Fastigheten, som döpts till Polstjärnan byggs centralt inne på campus och får en fasad som till största delen består av träpanel och fasadskivor.

Bygget startar under våren 2018 och inflyttning är planerad till första kvartalet 2020.

– Bostadshuset Polstjärnan kommer med sitt centrala läge bli ett campusnära boende och en naturlig mötesplats. Det kommer dessutom att bidra till att området blir mer attraktivt med liv och rörelse dygnet runt, säger Andreas Rydberg, projektchef på NCC.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]