Catarina Johansson Nyman, vd för Fastighetsägare Skärholmen. Foto: Jennifer Glans
Publicerat 29 augusti, 2018

Nätverk mot vräkningar i Skärholmen

Nu startar ett nytt samarbete mellan hyresvärdar och stadsdelningsförvaltningen i Skärholmen. Målet är att minska antalet uppsägningar och vräkningar.

Nätverket har startats för att proaktivt hjälpa människor och familjer som annars riskerar att hamna i skuld eller, i värsta fall, mista sitt hyresavtal.

[ Annons ]

– Bostaden är en grundläggande förutsättning för att en människa ska fungera i samhället. Det vräknings-förebyggande arbetet är inget som socialtjänsten klarar på egen hand utan det krävs ett nära samarbete med hyresvärdar. Därför är vi glada att kunna intensifiera samarbetet med hyresvärdarna som är medlemmar i Skärholmens Fastighetsägare, säger Sofia Forsberg, hyresrådgivare inom Skärholmens stadsdel.

Enligt Kronofogden sker nio av tio vräkningar på grund av hyresskulder. År 2008 antog Sverige en nollvision för vräkningar av barnfamiljer, vilket har lett till en halvering av antalet sedan dess.

– I bostadsbristens Stockholm inser alltfler vikten av att betala sin hyra i tid för att undvika att bli uppsagd. Trots att inga barnfamiljer har blivit av med sina hyresavtal pga obetald hyra de senaste åren inom Skärholmen, är det viktigt att ha ett aktivt samarbete. De flesta av våra medlemmar har redan idag ett bra arbete kring detta men genom mer samverkan kan vi nå ännu bättre resultat, säger Catarina Johansson Nyman, vd i Skärholmens Fastighetsägare.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]