Trikåfabriken. Bild: Fabege
Publicerat 21 mars, 2017

Naturvårdverket flyttar till Hammarby Sjöstad

Naturvårdsverket kommer att flytta till Hammarby sjöstad, i Stockholm. Myndigheten har nu tecknat ett – inte helt oväntat – grönt hyresavtal Med Fabege.

Igår berättade vi om att Stokab väljer att flytta söder om stan. Nu är det klart att även Naturvårdsverket flyttar in Fabeges allt större bestånd på denna sida.

[ Annons ]

Myndigheten flyttar 2019 in i Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad, som nu moderniseras och byggs till.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras, och avtalet är grönt.

– Vi är oerhört glada över att ha hittat en lösning som passar Naturvårdsverket så väl. Att de väljer att flytta till Hammarby Sjöstad är ytterligare ett bevis på områdets kvaliteter.  Vi ser att våra kunder uppskattar områdets industrihistoria och den höga servicenivån som till stor del uppstår tack vare blandningen av bostäder och kontor i en tät stadsdel, säger Klaus Hansen Vikström, Vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Byggnaden, som stod klar 1928, huserade från början Trikåtillverkaren Albert Terberger AB. Nu har påbörjat Fabege påbyggnaden med trästomme, en beräknad investering på cirka 450 miljoner kronor. Byggnaden projekteras för miljöcertifiering enligt Breeam-se nivå very good och får drygt 16000 kvadratmeter uthyrningsbar yta när den är klar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]