[ Annons ]

Fållan i Slakthusområdet satsar på vaccination för att sen åter kunna öppna för musiken. Foto: Erik Cronberg
Publicerat 19 januari, 2021

Nattklubb ställer om till massvaccinationscenter

Efter månader av verksamhetsstopp ställer nu klubb- och konsertarenan Fållan i Slakthusområdet, Stockholm, om för att bli ett tillfälligt massvaccinationscentrum.

Konsert- och kulturarenan är en satsning tillsammans med Atrium Ljungberg för att etablera Slakthusområdet i Stockholm som plats. Men Fållans verksamhet har, likt många andra i branschen, drabbats hårt av pandemin. Nu ställer man istället tillfälligt om verksamheten. I samarbete med vårdgivaren Doktor24 görs lokalerna om för att bli ett tillfälligt massvaccinationscentrum.

– Vi är oerhört tacksamma över att få möjlighet att vara delaktiga i att etablera ett av landets största vaccinationscentraler tillsammans med Doktor24. Efter närmare ett år av dvala och ekonomisk misär är detta ett steg i rätt riktning. Det gör att våra lokaler, kompetenser och resurser kommer till användning och gör samhällsnytta. Samtidigt som det ger tro och hopp om att i närtid rikta strålkastarljuset mot scenen igen, säger Martin Lagerberg, VD på Fållan.

[ Annons ]

Det är regionerna som fattar beslut om hur och i vilken takt vaccineringen mot covid-19 ska genomföras.Doktor24 bistår flera regioner med vaccinationer och vaccinerar i enlighet med respektive regions plan. Nu påbörjas en anpassning av konsert- och klubblokalen för att vara redo när Region Stockholm ger klartecken. När den breda vaccinationen av allmänheten drar igång beräknar Doktor24 att kunna vaccinera upp till 15 000 personer i veckan på Fållan.

– Vaccinationerna räddar liv och inger hopp om en mer normal vardag och jag är glad att vi nu, tillsammans med Fållan, kan erbjuda en trygg och säker vaccination av många personer så fort vi får klartecken. Doktor24 har stor kapacitet och det är vår förhoppning att vi kan samarbeta med liknande större lokaler under flera skeden i vaccinationsfaserna , säger Christoffer Berg, ansvarig för vaccinationsverksamheten på Doktor24.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]