[ Annons ]

Publicerat 14 april, 2011

Nassim vill ha rent hus med knorr

Ett rektangulärt rum med vita väggar och vitt golv. Det är tv-profilen och musikern Nassim Al Fakirs kriterium för sitt drömboende. Rummet ska ligga lite gömt och kunna fungera som en utställningslokal.

Det konstnärliga ska prägla lägen­heten i övrigt. Varje rum ska ha olika färger och temperament, som turkos, rosa och gult. Men inredningen får inte gå allt för mycket åt ”ljust och fräscht”.

[ Annons ]

– Det ska vara rent, men med en knorr. Nu har jag till exempel ett bord som jag byggt av gamla dörrar och en soffa som är supermodern.

Nyligen flyttade Nassim Al Fakir, 34, ihop med sin tjej i en trea i ett 20-talshus i Vasastan. Samma storlek vill han att drömboendet ska ha – tre eller fyra rum med en större yta där kök och vardagsrum sitter ihop. I april släpper Nassim sin första skiva i eget namn, ”Ute och cyklar”. Flera av låtarna har han skrivit hemma. Och inspirationen kan komma från att sitta i ett av fönstren.

–?Det är min favoritplats där jag kan sitta och titta ut på gatan. Man får lite puls från stan och folkvimlet utanför, men inte för mycket.

Fem frågor…

Första egna lägenheten?
– En etta i Fruängen med en fin glasdörr till köket.

Favoritmöbel hemma?
– En liten pall i sitthöjd med ett steg.

Bästa prylen i köket?
– En kökskniv i Porschedesign.

Umgås du med dina grannar?
– Vi brukar ta kontakt med dem, målet är att bjuda in dem till oss.

Tar du bort ludd efter dig i tvättstugan?
– Ja, jag är ganska bra på att städa.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]