Bild: Lunds kommun
Publicerat 20 oktober, 2017

Nära 1 000 nya bostäder i Brunnshög i Lund

Två nya detaljplaner har antagits gällande Brunnshög i Lund. Byggnadsnämnden har gett klartecken för byggen som innefattar både bostäder, kontor och service.

Brunnshög, belägen i nordöstra Lund, är en stadsdel under utveckling. I framtiden är det tänkt att 40 000 människor ska bo och arbeta i området. Med de nya detaljplanerna är ännu en byggsten på plats.

[ Annons ]

– Det händer mycket i Lund, nu är centrala Brunnshög färdigt att börja bygga med handel, service och nästan 1 000 nya bostäder. Nu är förutsättningarna klara, Brunnshögs centrala delar kan växa till en levande stadsdel kring spårvägen under de kommande åren, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden i Lund.

Enligt Lunds kommun är de nya detaljplanerna helt avgörande för utvecklingen av området, som också ska utrustas med en stadsdelspark och ett centrum med torg vid spårvägshållplatsen. Det blir vidare sju stadsdelskvarter med såväl flerfamiljshus som radhus, med en höjd på tre till sju våningar.

– Första spadtaget för Brunnshög togs i oktober med tre spännande projekt som banar väg för en positiv utveckling av Lunds kommuns nya stadsdel. I kommande etapp är innovativa lösningar för ett smart boende och vardag på agendan. Det sker många intressanta initiativ och samtal mellan innovationsbolag, byggherrar och kommunen, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]