Foto: Mikael Gustavsen.
Publicerat 25 januari, 2017

”När vi växer uppgraderar vi bara till ett större rum”

Innovation på beställning. Det är Ignations affärsidé. Fastighetstidningen hälsar på på kontorshotellet The Park där Ignation just nu laborerar fram VR-innehåll.

På Sveavägen 98 i Stockholm skapas stora idéer på liten yta. Företaget Ignation anlitas som ett innovationslaboratorium av kunder som behöver hjälp på vägen med sin digitalisering.

[ Annons ]

– Har man inte digital utveckling som sin kärnverksamhet är det inte riktigt schysst att lägga ansvaret på enskilda medarbetare att driva igenom en digital omställning. Därför erbjuder vi innovation som en tjänst, förklarar Anna-Lena Olsson, chief experimental officer, som startat bolagets första kontor på svensk mark.

En stor del av lösningarna laboreras fram från det 11 kvadratmeter lilla rummet Ignation hyr hos co-workinghubben The Park.

Hyresgäst: Ignation.
Hyresvärd: Saville.
Ort: Stockholm.
Yta: 11 kvm eget rum samt gemensamma utrymmen med övriga hyresgäster.

Ett aktuellt verksamhetsområde för företaget är virtual reality, inte minst sedan VR-glasögon utsågs till årets julklapp.

Men att testa virtuella miljöer i ett minimalt kontorsrum är inte alltid optimalt, särskilt när rummet delas med andra kollegor. Då kommer de gemensamma ytorna i lokalen väl till pass.

– Vi behöver tillgång till större rum men inte varje dag, då är det här helt perfekt, förklarar Anna-Lena och visar ett av de gemensamma rummen där en skiljevägg kan fällas bort för ännu mer svängutrymme under VR-övningarna.

I dagsläget finns ett 50-tal hyresgäster i huset, fördelade i enskilda rum eller eget skrivbord i en gemensam öppen kontorsmiljö. Verksamheterna är vitt skilda – en är Excelexpert, en annan hyresgäst arbetar uteslutande med upphovsrätt för musik.

– Nätverksmöjligheterna i huset är mycket positivt. Allt som behövs i IT-väg finns här, det är bara att koppla upp sig.

Om bara någon månad hoppas Anna-Lena Olsson att Ignations svenska skara vuxit från dagens fem till 20 medarbetare, men platsbrist oroar henne inte.

– När vi växer uppgraderar vi bara till ett större rum.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]