Publicerat 14 oktober, 2016

NAI Svefa förstärker i toppen

Claes Kjellander har utsetts till ny styrelseordförande för NAI Svefa. Han sitter även som ordförande i Fastighetsägarna Stockholm.

Fastighetsrådgivaren NAI Svefa får in bred kompetens. Claes Kjellander har  bland annat haft ledande befattningar på Vasakronan, Stenvalvet och Jones Lang LaSalle. Han har också erfarenhet från styrelsearbete i både noterade och onoterade bolag. För de flesta är han troligen känd som ordförande i Fastighetsägarna Stockholm och ledamot i styrelsen för Fastighetsägarna Sverige.

[ Annons ]

– Det känns mycket stimulerande att ta över som styrelseordförande för NAI Svefa. Bolaget har sedan över 20 år byggt upp en stark ställning i den svenska fastighetsbranschen och har nu en uttalad ambition att snabbt växa både organiskt och genom förvärv och jag ser fram emot att bidra i det arbetet, säger Claes Kjellander.

Han efterträder Kia Orback.

– Efter tio år i styrelsen varav sju som ordförande känns det naturligt att lämna uppdraget. Jag vill leva som jag lär, att det behövs rotation i styrelser och jag har förberett valberedningen på detta under de senast åren. Bolaget har nu god lönsamhet och en mycket stabil och kompetent ledning, så tidpunkten att växla ordförande är rätt. Jag önskar bolaget all lycka i arbetet den offensiva tillväxtresan för att bli Sveriges ledande fastighetskonsult, säger Kia Orback.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]