Bild: Nacka kommun
Publicerat 22 november, 2018

Nackas Discus dubbelt prisad

Nacka stads nya landmärke Discus har vunnit två internationella arkitekturpriser, World architecture news awards och Arcitecture master prize.

Bakom Discus står Belatchew arkitekter, som alltså fick ta emot två prestigefyllda priser under november. I World architecture news awards, som gick av stapeln i London den 20 november, tom man hem priset inom kategorin Future projects: residential.

[ Annons ]

– Vi är stolta och glada över att Discus ska byggas här i Nacka. Discus är ett fint exempel på ett högt hus med spännande arkitektur som kommer att bidra till Nackas nya, urbana silhuett, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.

Därefter fick Discus även en utmärkelse av det amerikanska Architecture master prize, ett internationellt pris som fokuserar på att främja exceptionell talang, och som ”lyfter värdet av konsten och vetenskapen inom arkitekturen.”

Discus vann pris i kategorin Mixed use architecture och under en vinnarutställning i Guggenheim Bilbao under 2019.

– Vi är oerhört stolta över den internationella uppmärksamhet Discus röner och ser fram emot det fortsatta arbetet där vi tillsammans med Nacka kommun utvecklar projektet, säger Rahel Belatchew, VD, grundare och Chefsarkitekt, Belatchew Arkitekter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]