Foto: Atrium Ljungberg
Publicerat 9 oktober, 2018

Nacka tingsrätt flyttar in i Sickla front

Sickla front får tre nya hyresgäster när Nacka tingsrätt, Mark- och miljödomstolen samt Hyres- och arrendenämnden flyttar in. Två av förhandlingssalarna kommer att vara utformade med förhöjd säkerhet.

Totalt hyr Domstolsverket 11 000 kvadratmeter av totalt 25 000 i Sickla front. Mycket fokus har legat på säkerhet, med bland annat ett röntgeninspektionssystem i entrén.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt roligt att få flytta in i moderna lokaler i en växande stadsdel, som är mer lättillgängliga och trygga för de som vänder sig till oss. Vi kommer dessutom att kunna sitta mer samlat än vad vi gjort tidigare vilket är mycket positivt, säger Cecilia Klerbro, lagman vid Nacka tingsrätt.

I Sickla front finns även ett parkeringshus med 350 parkeringsplatser, 100 laddplatser för elbil, samt ett cykelgarage med plats för 500 cyklar. Huset är även certifierat med betyget Excellent från BREAM.

– Atrium Ljungbergs arbete med att skapa stad i Sickla, tar nu ytterligare ett steg med två nya moderna kontorshus. Intill är arbetet med det första bostadskvarteret på Nobelberget igång och i närområdet finns ett gott serviceutbud med handel och restauranger. Vi bygger även ett hotell och ett hus för vård och hälsa. Domstolsverket är en hörnpelare i samhället, och vi är mycket glada att välkomna dem hit, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]