[ Annons ]

Den anrika 1800-talsbyggnaden i Örebro, mer känd som NA-borgen, ska byggas om för hotellverksamhet. Nästa vår tar Clarion Collection emot sina första gäster.
Publicerat 27 februari, 2014

NA-borgen i Örebro blir hotell

Den anrika 1800-talsbyggnaden i Örebro, mer känd som NA-borgen, ska byggas om för hotellverksamhet. Nästa vår tar Clarion Collection emot sina första gäster.

– Jag är oerhört glad och stolt över att Clarion Collection nu får möjlighet att erbjuda våra gäster den här fantastiska byggnaden. Jag är särskilt glad över att kunna öppna upp Borgen för Örebroarna, säger en mycket glad Trond Bastiansen, koncerndirektör för Clarion Collection Hotel.

[ Annons ]

Fastigheten, där tidningen Nerikes Allehanda huserat i närmare 80 år, kommer med start inom de närmaste veckorna byggas om för hotellverksamhet. Den 4300 kvadratmeter stora fastigheten kommer att inrymma 137 hotellrum varav två stora sviter, en restaurang, ett gym med bastu samt konferensrum. Målet är att kunna öppna upp för gäster under våren 2015. Då fastigheten har ett stort kulturvärde kommer ombyggnaden ske med stor omsorg och med sakkunnig expertis.

– Det här är en byggnad där många rubriker blivit satta genom åren. Nu är det vår tur att sätta rubrikerna tillsammans med våra gäster. Det här blir ett av våra flaggskepp i koncernen, säger Trond Bastiensen.

Clarion Collection har signerat ett femtonårigt hyresavtal med den lokala fastighetsägaren Husman lokaler AB. Hotellet kommer drivas av Clarion Collection som är en del av Nordens största hotellkoncern Nordic Choice Hotels.

– Jag är väldigt glad över att få Clarion Collection och Nordic Choice Hotels som hyresgäst. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös och långsiktig hyresgäst som kan vara med att förädla denna fastighetspärla. Jag ser mycket fram emot att dörrarna öppnas till hotellet och gästerna kan få uppleva fastigheten, säger Magnus Carlsson från Husman lokaler AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]