[ Annons ]

Foto: Vasakronan
Publicerat 22 januari, 2019

Myndigheten flyttar till Vasakronans nya fastigheter i Solna Strand

Fastighetsbolaget Vasakronan hyr ut 7 200 kvadratmeter till Statistiska Centralbyrån, SCB, när myndigheten väljer att flytta från Garnisonen i Stockholm till Solna Strand.

Uthyrningen gör att utvecklingen av Projekt STRAND därför går in i sin slutfas. Tidigare stod det klart att COWI och Universitets- och högskolerådet, UHR, flyttar till de nya fastigheterna i området. Därmed har Vasakronan nu uppnått en uthyrningsgrad på 57 procent och med det nya uthyrningsavtalet på plats kan Vasakronan därför färdigställa de två återstående husen i projektet.

[ Annons ]

Ett av målen med projektet har varit att skapa fria siktlinjer till vattnet och göra att flera gemensamma ytor uppstår längs hela vägen ner till strandkanten vid Bällstaviken.

– SCB har varit vår hyresgäst i befintliga lokaler i Garnisonen sedan tidigt 70-tal. Med flytten till STRAND får de mer ändamålsenliga och sammanhållna lokaler i ett sjönära läge med väldigt goda kommunikationer oavsett om man väljer cykel, båt, tunnelbana, pendeltåg eller tvärbana, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm.

SCB väntas flytta in under sommaren 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]