Myndigheten flyttar till Vasakronans nya fastigheter i Solna Strand

Fastighetsbolaget Vasakronan hyr ut 7 200 kvadratmeter till Statistiska Centralbyrån, SCB, när myndigheten väljer att flytta från Garnisonen i Stockholm till Solna Strand.

Annons:


Uthyrningen gör att utvecklingen av Projekt STRAND därför går in i sin slutfas. Tidigare stod det klart att COWI och Universitets- och högskolerådet, UHR, flyttar till de nya fastigheterna i området. Därmed har Vasakronan nu uppnått en uthyrningsgrad på 57 procent och med det nya uthyrningsavtalet på plats kan Vasakronan därför färdigställa de två återstående husen i projektet.

Ett av målen med projektet har varit att skapa fria siktlinjer till vattnet och göra att flera gemensamma ytor uppstår längs hela vägen ner till strandkanten vid Bällstaviken.

– SCB har varit vår hyresgäst i befintliga lokaler i Garnisonen sedan tidigt 70-tal. Med flytten till STRAND får de mer ändamålsenliga och sammanhållna lokaler i ett sjönära läge med väldigt goda kommunikationer oavsett om man väljer cykel, båt, tunnelbana, pendeltåg eller tvärbana, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm.

SCB väntas flytta in under sommaren 2020.

Annons: