[ Annons ]

Historiska museet och Naturhistoriska riksmuseet blir de två första besöksmålen där Statens fastighetsverk väljer att installera nya elbilsladdare i samarbete med Fortum Sverige. Foto: Historiska museet
Publicerat 11 december, 2017

Museer i Stockholm får elbilsladdare

Statens fastighetsverk satsar på att installera elbilsladdare vid flera av landets mest välkända besöksmål i en ny satsning med Fortum Sverige. Först ut i satsningen blir Historiska museet och Naturhistoriska riksmuseet.

Det är genom ett samarbete med Fortum Charge & Drive som Statens fastighetsverk valt att installera fem elbilsladdare vid Historiska museet och Naturhistoriska riksmuseet. Elbilsladdningen kommer kopplas mot Fotum Charg & Drives molnbaserade applikations-tjänst, som du sköter från din mobiltelefon.

[ Annons ]

– För en kraftigt växande skara elbilister är detta ett viktigt steg som Statens fastighetsverk nu tar när de förser allmänheten med smidiga laddlösningar vid sina riksintressanta besöksmål. Och vi är mycket stolta över att de valt oss som samarbetspartner för att bana väg för utsläppsfria persontransporter och samtidigt bidra till ett hållbart kulturarv för framtida generationer, säger Tobias Henmark, landschef för Fortum Charge & Drive i Sverige.

Vidare planerar Statens fastighetsverk för att installera elbilsladdare vid fler välkända platser och besöksmål runt om i Sverige.

– Sedan en tid tillbaka är det här något som efterfrågas av våra hyresgäster. Elbilsladdarna vid Historiska museet och Naturhistoriska riksmuseet är först ut men efter årsskiftet följs dessa av ett tiotal laddare på Skeppsholmen och Riddarholmen. Hållbarhetsfrågan är central hos oss så det här är en självklar utveckling, säger Mikael Yllman, teknikspecialist vid Statens fastighetsverk.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]