Publicerat 10 januari, 2020

”Motparten får väl skaffa benskydd”

Mats Rubarth lämnade AIK och fotbollen 2008, därefter tio år i musikbranschen. Nu är det fastighetsförvaltning som står på schemat för en av de mest utvisade och varnade spelarna i allsvenskan.

Vad är det för utbildning du går?

[ Annons ]

– Jag går yrkeshögskolan Newton. Det är en två och ett halvt års utbildning i fastighetsförvaltning där även 30 veckor praktik ingår. Känns bra att i min ålder (43 år om två veckor) ha en färdig utbildning och sedan kunna börja jobba direkt efter studier.

Varför valde du fastighetsförvaltning?
– Efter fotbollen har jag verkat i musikbranschen i tio års tid men inte riktigt fått tillräcklig ekonomisk snurr på det. Arbetade som barnskötare på skola men tyckte inte riktigt att jag fick ut min fulla potential på att ”jaga barn”. Fastnade för fastighetsbranschen som jag tycker är intressant och tänker förvaltning som ett flexibelt jobb där man inte bara sitter på ett kontor och där man träffar mycket människor.

 Vad tror du att du tar med dig som fotbollsspelare?
– Förmågan att tänka individuellt men samtidigt i grupp, precis som i fotbollen gör man saker som gynnar hela laget. En dribbling ska vara konstruktiv och inte bara spel för gallerierna.

 Du var känd av att vara en av de tuffare på planen, blir du en tuff förvaltare också?
– På planen var jag alltid lugn fram tills jag fick en smäll. Blir det tuffa förhandlingar får väl motparten ha benskydd på sig. (skratt)

Du är AIK:are och du bor i Enskede i Hammarbyterräng. Hur funkar det?
– Det går bra, jag gillar området, men jag håller mig hemma när det är matchdagar på Tele2-arena så att man inte provocerar någon haha.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]