Publicerat 13 oktober, 2021

Morgan Stanley höjer kinesiska fastighetssektorn trots oro för defaults

Investmentbanken Morgan Stanley höjer sin syn på kinesiska fastighetsutvecklare till "attraktiv". Detta trots att det råder en stor oro för att fler konkurser i sektorn.

"Vi tror att konkursrisken och fastighetsmarknadens svaghet till stor del har prisats in i fastighetsaktier", säger Elly Chen, aktieanalytiker på Morgan Stanley, i en kommentar, enigt CNBC.

Kinas fastighetsutvecklare har växt mycket snabbt vilket inneburit att de byggt upp gigantiska skulder. Evergrande har varit på i princip allas läppar den senaste tiden då företaget har över 300 miljarder dollar i skulder, vilket gör företaget till världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare. Bolaget har också varnat två gånger för att man kan komma att gå omkull.

Ratinghusen, som sätter kreditvärderingen, har på bred front dragit ned sina kreditbetyg för kinesiska fastighetsutvecklare.

Morgan Stanley bedömer också att branschen kommer att gynnas av policyförändringar från Peking. Banken bekräftar också att det har skett flera konkurser i sektorn sedan 2020 och det finns risker för en större konkurs i år. Justeringsprocessen kring att minska skulderna väntas fortsätta de kommande sex till tolv månaderna.

Kina är världens näst största ekonomi.

https://www.cnbc.com/2021/10/13/investing-morgan-stanley-upgrades-china-property-despite-default-fears.html

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]