Publicerat 4 oktober, 2021

Mohammed Al-Amoudi har minskat sitt ägande kraftigt i Midroc – som byter namn till Granitor

Den saudisk-etiopiske affärsmannen Mohammed Al-Amoudi, mest känd för att vara ägare till Preem, har kraftigt minskat sitt ägande i Midroc Europe som han deläger med familjen Wikström. Det rapporterar Dagens industri med hänvisning till källor.

Samtidigt har ett pressmeddelande släppts under måndagsmorgonen som bekräftar detta. I det anges det att Midroc Europe byter namn till Granitor från och med januari 2022 och att ”den nya överenskommelsen är en naturlig följd av att familjen Wikström successivt ökat sin ägarandel och Al Amoudi blivit en mer långsiktig minoritetsägare och finansiär”.

Roger Wikström, koncernchef för Midroc Europe, har till Di sagt att anledningen till att Al-Amoudi övergår till att bli en mer passiv och långsiktig minoritetsägare är för att bland annat kunna underlätta för sina barn att i framtiden ärva hans finansiella tillgångar.

Midroc Europe omfattar bland annat fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning, entreprenad och konsulttjänster samt tillväxtinvesteringar i olika utvecklingsföretag. Bolaget har 4 400 anställda och kom förra året att omsätta 7,5 miljarder kronor med ett nettoresultat på 360 miljoner kronor.

https://www.mynewsdesk.com/se/midroc/pressreleases/midroc-byter-namn-till-granitor-3133002

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]