Foto: Ramboll
Publicerat 8 april, 2020

Mobilspel ska förebygga smitta på byggplatser

Danska teknikkonsultföretaget Ramboll har tagit fram mobilspelet "Forebyg smitte" som ska förebygga att covid-19 sprids på arbetsplatser. Spelet finns nu tillgängligt på sex olika språk.

Appen ”Forebyg Smitte är” framtagen av Ramboll i Danmark och finns än så länge tillgänglig på språken svenska, danska, finska, norska, engelska och polska. Spelet är kostnadsfritt och syftar till att ge guidning om hur smittspridningen kan minskas i coronatider.

[ Annons ]

– Vi utvecklade från början spelet för att hjälpa danska hantverkarna på byggarbetsplatser i ett i övrigt nedstängt Danmark. Nu finns den översatt till flera andra språk, bland annat svenska och engelska. Med gamification uppmärksammar spelet social distansering och god hygien i en miljö med speciella förutsättningar och vanor som kan vara svåra att bryta på egen hand, säger David Hermansson, affärsutvecklare på Ramboll Sverige, i en kommentar.

Appen kan laddas ner på App Store och i Google Play.

– Det är allas ansvar att följa myndigheternas rekommendationer för att hjälpa till att platta ut kurvan. Digitala spel tillgängliga för alla i mobilen är vårt sätt att uppmärksamma vardagssituationer där vi behöver fundera ett varv extra och det vore bra om vi gjorde det även efter coronakrisen för att hålla oss mer friska, säger David Hermansson.

Instruktionerna i appen är framtagna i samarbete med Dansk Byggeri, branschorganisationen för danska byggföretag.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]