[ Annons ]

Publicerat 10 juni, 2011

MKB köper för 58 miljoner

MKB Fastighets AB köper fastigheten Havsuttern 4 på Södra Förstadsgatan 63 i centrala Malmö. Säljare är Anders Bengtsson genom Hylenska Gården i Kristianstad och köpesumman uppgår till 58 miljoner kronor.

Fastigheten ligger nära centrumanläggningen i Triangeln. Den är i gott skick och nyrenoverad, vilket gör att den ger MKB möjlighet att direkt erbjuda fler boendealternativ i detta läge. Fastigheten som har renoverats under de sista åren är uppförd 1902 och har återställts till modernt ursprungsskick på ett mycket förtjänstfullt sätt.

[ Annons ]

– Köpet är strategiskt, inte minst med tanke på stadsdelens utveckling och möjligheten till bevarandet av hyresrätten i centrala Malmö, säger MKB:s VD Sonny Modig.

MKB kommer att tillträda fastigheten den 1 juli 2011. Fastigheten har 18 lägenheter om 1 420 kvadratmeter och 415 kvadratmeter lokaler, varav två butikslokaler som ligger ut mot Södra Förstadsgatan. MKB har betalt 58 miljoner kronor för fastigheten.

Säljare är Anders Bengtsson genom Hylenska Gården i Kristianstad AB. Säljarens ombud har varit Catella Corporate Finance AB.

MKB utökar sitt bostadsbestånd genom såväl förvärv som nyproduktion. Under 2011 färdigställs cirka 350 nya lägenheter och den planerade igångsättningen ligger på cirka 450 lägenheter under året.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]