[ Annons ]

Foto: David Castor.
Publicerat 29 januari, 2016

MKB höjer hyrorna med 0,9 procent

Hyresförhandlingarna mellan MKB Fastighets AB och Hyresgästföreningen i södra Skåne resulterade i en generell hyreshöjning om 0,9 procent.

Hyreshöjningen motsvarar cirka 65 kronor i månaden för en trea på 70 kvadratmeter. De nya hyrorna kommer börja gälla från och med den 1 juni.

[ Annons ]

– Vi är nöjda med hyresförhandlingen och resultatet måste ses i ljuset av övriga överenskommelser, säger Lars-Anders Rothman, administrativ chef hos MKB Fastighets AB, i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningen är även de nöjda med utgången och kommenterar att föreningen välkomnar att MKB lyckades uppnå Malmö stads mål om nyproduktion under 2015 med 545 nya hyresrätter.

– Det har varit tuffa förhandlingar. Vi är nöjda med resultatet som ger den lägsta hyreshöjningen på många år, säger Thomas Lindgren, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

MKB ägs av Malmö stad och har ett särskilt ansvar för bostadsmarknaden i Malmö, sett till sin storlek och sitt ägarförhållande. Bolaget arbetar för att stärka stadens attraktionskraft och utveckling genom nyproduktion och ansvarsfull hyressättning.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]