I strävan mot målet om 500 nya bostäder per år har MKB beslutat att omvandla flera av sina egna lokaler till lägenheter.
Publicerat 26 maj, 2015

MKB gör nya bostäder – av sina egna kontor

I strävan mot målet om 500 nya bostäder per år har MKB beslutat att omvandla flera av sina egna lokaler till lägenheter.

Förra året färdigställde Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, 385 nya bostäder. Det var det näst högsta antalet sedan 70-talet. För närvarande är 850 nya bostäder i produktion. För några veckor sedan togs ett första spadtag för historiskt många nya bostäder i Malmö, totalt 420 lägenheter i Västra hamnen och Limhamn.

[ Annons ]

– Vi arbetar intensivt för att närma oss målet att färdigställa 500 bostäder per år. Förhoppningen är att vi ska nå dit 2016 även om det krävs ytterligare projektstarter för att det ska förverkligas, säger Terje Johansson VD hos MKB.

För att tillföra Malmös bostadsmarknad ytterligare bostäder under 2015 kommer MKB att bygga om lokaler och egna kontor till bostäder. Under de senaste veckorna har bolaget utöver ordinarie nyproduktion publicerat upphandlingar gällande omställning av lokaler till bostäder, inredning av vindar samt upphandling av bostadsmoduler.

– Det blir en test av vilken prisbild och leverenskapacitet det finns i marknaden på kort sikt, säger Terje Johansson vidare.

Även MKB:s kontorshus i Rosengård återställs till lägenheter och därigenom skapas cirka 40 nya bostäder i ett område där behovet är stort. I ett av husens bottenplan flyttar bolagets områdeskontor från Örtagård och Törnrosen in. Tillgängligheten för kunderna ökas genom en öppen reception på det nya områdeskontoret. Samtidigt flyttar MKB fyra administrativa kontor till ett nytt gemensamt kontor vid Triangeln kring årsskiftet 2015/2016. Avsikten är att bolaget ska flytta till Culture Casbah i Rosengård när det står klart.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]