MKB kan snart hissa regnbågsflaggan. Bolaget genomgår just nu en hbtq-certifiering.
Publicerat 30 maj, 2016

MKB först ut bland hbtq-märkta fastighetsbolag

MKB, Malmös kommunala bostadsbolag, är snart Sveriges första hbtq-certifierade fastighetsbolag, det skriver tidningen Fastighetsnytt.

Förslaget väcktes av en av de anställda inom MKB. Nu genomgår bolagets medarbetare en utbildning i hbtq-frågor i samarbete med organisationen RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande.

[ Annons ]

– Det är en viktig fråga för MKB och handlar om att vi ska vara ett företag som signalerar att alla kan leva sitt liv som de vill så länge det inte går ut över någon annan. Det gäller såväl kunder, medarbetare som leverantörer, säger MKB:s vd Terje Johansson till Fastighetsnytt.

Certifieringsprocessen tar ungefär fem månader att genomföra. Under certifieringen bildar verksamheten en hbtq-grupp som driver arbetet med att ta fram en handlingsplan. RFSLs utbildare stöttar hbtq-gruppen i arbetet med att undersöka möjligheter, normer och risker i den egna verksamheten, samt med att formulera insatser för fortsatt arbete.

Målet med certifieringen är att kunna arbeta systematiskt med likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter.

”När kunder, klienter och medarbetare upplever sig välkomna från början läggs en förtroendefull grund för fortsatt positiv kontakt”, skriver RFSL själva om affärsnyttan av en certifiering.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]