[ Annons ]

Bild: Mittuniversitetet
Publicerat 13 februari, 2018

Mittuniversitetet växer i Östersund

Mittuniversitetet expanderar i Östersund. Hyresavtal med A4 Campus har skrivits gällande en ny fastighet på campus som ska rymma både kontor och undervisningslokaler.

Det handlar om två nya och sammankopplade fastigheter i två respektive tre våningar. Den sammanlagda ytan är på drygt 2700 kvadratmeter och inflyttning är beräknad till 1 juli 2019.

[ Annons ]

– Det är en efterlängtad och välbehövlig satsning där vi kan skapa en mer sammanhållen och modernare studiemiljö för våra campusstudenter. De nya undervisningslokalerna kommer att präglas av modern teknik och pedagogik och just nu pågår ett arbete tillsammans med personalen för att utforma de nya undervisningsmiljöerna, säger Lennart Johansson, fastighetschef på Mittuniversitetet.

Bygget har redan inletts, vilket gjort att de fastigheter som tidigare funnits på platsen har rivs.

– Saneringsarbetena är i stort sett avslutade och vi har inte hittat några miljöfarliga ämnen i marken. Studenternas Hus blir också en central del av projektet. Tillsammans med de nya byggnaderna så bildar Studenternas Hus ett nytt kvarter på campusområdet med ett gemensamt torg. I samråd med Mittuniversitetet och studentkåren arbetar vi också för att Studenternas Hus ska kunna vara öppet både dagtid och kvällstid, säger Thomas Fuchs, vd A4 Campus.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]