Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter.
Publicerat 15 mars, 2019

”Mipim har blivit ännu viktigare”

Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter, ser Mipim som ett viktigt sammanhang för att bygga relationer och hitta nya intressanta projekt.

Varför är det viktigt för Utopia att vara på plats?

[ Annons ]

– Många i branschen är här. För Utopia är det sedan länge ett viktigt sammanhang som arkitekter. Men i takt med att vi blir allt mer aktiva som projektutvecklare har det blivit ännu viktigare. Nu jagar vi inte längre konsultuppdrag lika mycket som vi jagar intressanta samarbetspartners för framtida projekt, säger Emma Jonsteg. 

Vad tycker du har varit mest intressant på mässan hittills?

– Vi är i första hand här för möten. Mässan som sådan är inte så intressant för oss. Mipim handlar om att bygga relationer och hitta nya intressanta projekt. 

Vilka områden har du valt att bevaka?

– Allt på temat innovation. Från nya material till nya tankar och verktyg för dialog och samskapande. 

Vad har varit mest inspirerande?

– Att hela årets konferens har ett framtidsinriktat fokus med globala utmaningar och behovet av innovation och nytänkande i fokus. Det är något som det verkligen behövs oerhört mycket mer av i den här branschen. Inte minst i Sverige.

Har ni knutit några viktiga nya kontakter?

– Många möten och sammanhang här nere handlar om att träffa befintliga kontakter. Hur viktiga de nya kontakter man knyter här nere faktiskt är vet man först om telefonen ringer eller det plingar till i mejlboxen när man väl är hemma i Sverige igen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]