Anna Nyberg, Vasakronan. Foto: Pressbild.
Publicerat 11 mars, 2019

”Mipim är ett tillfälle att lyfta blicken och få perspektiv”

Anna Nyberg, chef för fastighetsutveckling i Stockholm på Vasakronan, är på plats under årets Mipim-konferens. Hon ser mest fram emot att inspireras av projekt med klimatsmarta lösningar.

Varför är det viktigt för Vasakronan att vara på plats? 

[ Annons ]

– Som stor kommersiell fastighetsägare och stadsutvecklare är Mipim en bra arena för att träffa investerare, etablerare, arkitekter och en rad andra aktörer. Det är intensiva dagar, men också väldigt lärorikt och inspirerande. Det är också ett sätt för oss att bidra med kunskap inom stadsutveckling, cityhandel och hur man bedriver sin verksamhet på ett hållbart sätt, säger Anna Nyberg.

Vad ser du mest fram emot under årets mässa? 

– Som fastighetsutvecklare är jag framförallt intresserad av de projekt där byggherrar och arkitekter har tänkt klimatsmart. Bygg- och fastighetsbranschen har stora utmaningar när det gäller att skapa klimatsmarta projekt. Inte minst i valet av byggmaterial och avfallshantering. Vi måste hjälpas åt att tänka och jobba radikalt annorlunda om vi ska ha en chans att nå tvågradersmålet.

Kommer ni delta i några seminarier eller programpunkter under veckan? 

– Vi deltar genom vårt engagemang i Gothenburg at Mipim. Det är ett samarbete mellan privata och offentliga aktörer i Göteborgsregionen. Det händer mycket i Göteborg generellt och för Vasakronan handlar det om att belysa utvecklingen av Götakvarteren, Lilla Bommen och projekt Platinan. Tillsammans med Hufvudstaden visar vi även upp vårt arbete med att utveckla Fredstan i centrala Göteborg. Vår gemensamma monter heter P-1.J24.

Hur mycket av Mipim är nätverkande och hur mycket är inspiration? 

– Jag skulle säga att det handlar om lika delar. Vasakronan är ett bolag verksamt i Sverige. Att åka till Mipim är ett tillfälle att lyfta blicken och få perspektiv, se saker och träffa människor som vi kanske normalt inte skulle stöta på i vår vardag. Det är en bra plats för kunskapsdelning.

Har du tips på någon särskilt intressant programpunkt? 

– Jag tycker, kanske inte helt otippat, att man definitivt ska besöka vår monter Gothenburg at Mipim!

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]