[ Annons ]

Illustration: WEC360
Publicerat 3 juni, 2020

Mimer bygger hyresrätter i Västerås

Bostads AB Mimer bygger 69 hyresrätter i Tegnerlunden, Västerås. Det handlar om lägenheter på två till tre rum och kök, med inflyttning vintern 2021–2022. 

Byggstart är planerad till hösten 2020, och byggnaderna uppförs på gammal industrimark och grusade parkeringsytor – där ett nytt bostadsområde ska växa fram med både hyres- och bostadsrätter.

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Västerås, och gärna i områden där det finns en blandning av hyres- och bostadsrätter. På Tegnerlunden bygger vi bra lägenheter i ett område som har bra närservice och som samtidigt är nära centrum. Att vi sedan också får se hur gammal industrimark förändras och får en ny karaktär med fina hus, lägenheter och gårdar är också viktig för staden och för oss som bor här, säger Mikael Källqvist, vd, Bostads AB Mimer.

[ Annons ]

Kontraktet för projektet gick till Byggpartner.

– Vi på Byggpartner är stolta över att få bygga hyresrätter tillsammans med Mimer. Det ger möjlighet för fler att hitta ett bra, centralt boende i Västerås, säger Mathias Eriksson, arbetschef för Byggpartner i Mälardalen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]