Build-r utvecklar en robot som monterar gipsväggar. Ett projekt som ingår i den första programperioden.
Publicerat 18 februari, 2019

Miljoner till innovationer

Har du innovativa idéer för ett mer hållbart samhällsbyggande i byrålådan? Smart Built Environment öppnar nu en utlysning för forsknings- och innovationsprojekt med 30 miljoner kronor i potten.

Nu öppnar innovationsprogrammet Smart Built Environment sin andra programperiod för ett samhällsbyggande som är smartare och mer hållbart.

[ Annons ]

–  Syftet med utlysningen är möjliggöra större och längre projekt inom programmet som kan öka takten i den digitala transformationen. Målet är att öka kunskapen i samhällsbyggnadssektorn, öka takten i utveckling av innovativa processer och tillämpning av resultat. Vi vill också gärna för programmet nya aktörer, som till exempel kommuner eller aktörer från andra branscher. Vi välkomnar också start-ups och andra innovationsdrivna aktörer, säger Kristina Gabrielii, t.f. programchef för Smart Built Environment.

Det finns 30 miljoner kronor i potten och utlysningen omfattar programmets alla temaområden: Innovationer och nya tillämpningar, Värdekedjor och affärsmodeller, Informationsinfrastruktur och Kunskap och kompetens.

För att få pengarna finns det krav på samfinansiering från de sökande organisationerna på minst 50 procent av projektens kostnader. Det går att söka mellan 0,5 och 4 miljoner kronor i projektbidrag och projekten kan pågå som längst under 3 år.

Det finns möjlighet för företag, offentlig verksamhet, universitet och högskolor samt institut att söka. Minst två parter ska medverka i ansökan och minst en projektpart ska komma från näringslivet eller offentlig verksamhet. Sista ansökningsdag är den 29 april.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]