Doktoranden kommer bestå av 93 mindre lägenheter, fördelade i två huskroppar i suterräng med en gemensam grön innergård och takterrasser.
Publicerat 4 mars, 2024

Miljardsatsningen börjar i Sundbyberg

Nu är Klövern igång på allvar med sina omfattande byggprojekt i Stockholm och Uppsala. Först ut är Doktoranden i Sundbyberg.

Fastighetstidningen har tidigare skrivit om bostadsbolaget Klöverns miljardsatsning i kommande projekt. När Nrep, ett bolag som investerar i fastigheter till stor del med pensionspengar, förvärvade en majoritetsandel i Klövern, fick bolaget cirka 4 miljarder kronor i extra kapital till sina projekt. Redan 2027 räknar Klövern med att göra mellan 2 500 och 3 000 byggstarter per år.

Med projektet Doktoranden slutför Klövern den sista etappen av bostäder i området Ursvik i Sundbyberg, norr om Stockholm. Där bygger Klövern 93 hyresbostäder, i första hand ettor och tvåor med takterrasser och innergård, med närhet till grönområden.

[ Annons ]

Näst på tur är 66 hyresbostäder med Eddahuset i Uppsala. Bägge projekten beräknas vara inflyttningsklara sommaren 2025.

– Vårt spadtag i Ursvik är starten på en rad första spadtag och byggstarter 2024 om totalt närmare 1 200 bostäder. Det känns verkligen bra att vara igång och bidra med bostäder i bostadsbristens Stockholm. I synnerhet i ett läge där bostadsbyggandet väntas falla till 19 500 nya lägenheter i år, knappt en tredjedel av behovet enligt Boverket, säger Rickard Langerfors, VD för Klövern, i en kommentar.

I Tyresö har bolaget även satt igång med att skapa Södergården, där 205 lägenheter ska stå färdiga sommaren 2026. Samtidigt pågår rivningsarbete för fullt inför byggstarten av Kista Square Garden vid Jan Stenbecks torg, mitt emot Kistagallerian. Där kommer man bygga cirka 400 lägenheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]