The Embassy of Sharing. Bild: Midroc Property Development
Publicerat 8 november, 2017

Midroc och Wingårdh vinner markanvisning i Malmö

Med bidraget The Embassy of Sharing vann Midroc Proerty Development och Wingårdh Arkitektkontor den sista centrumtomten i Hyllie.

The Embassy of Sharing kommer bestå av sju kvarter med olika identiteter och funktioner och kommer att utvecklas under en period på mellan fem till sju år.

[ Annons ]

– Vi vill skapa en utpräglad grön miljö, som tillför det som Hyllie saknar idag; tydliga publika platser inbäddade i grönska, formgivna i en mänsklig skala, säger Joakim Lyth, kontorschef på Wingårdhs i Malmö.

Markanvisningstävligen utlystes i januari med syfte att få fram förslag som genom sin utformning och funktion skulle bidra till visionen om Hyllie, ett markområde på ca 12 000 kvadratmeter. Tävlingen fick 15 intresseanmälningar, varav sju aktörer gick vidare med tävlingsförslag.

– The Embassy of Sharing har en tydlig struktur men också en brokighet och lekfullhet som är lätt att förälska sig i. Förslaget innehåller alla de värden som vi efterfrågat, med varierade stadsrum och möjligheter till ett bra mikroklimat för både växtlighet och människor. Det här blir en riktigt snygg, sista pusselbit till Hyllie centrum, säger Håkan Thulin, tävlingsjuryns ordförande.

The Embassy of Sharing omfattar hyres- och bostadsrätter, inklusive student- och seniorbostäder, kontor och kontorshotell samt verksamhetslokaler. Projektvolymen omfattar totalt ca 2,5 miljarder kronor.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]