Bild: Midroc
Publicerat 14 augusti, 2018

Midroc och Serneke utvecklar ny stadsdel i Trelleborg

Trelleborg får en ny stadsdel. Midroc och Serneke har tecknat en avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun om att bygga cirka 1 000 nya kustnära bostäder centralt i staden.

Det nya projektet ingår i stadsutvecklingsprojektet Kuststad 2025, och det nya bostäderna ska utvecklas i ett industriområde väster om Trelleborgs centrum. Även servicelokaler och en ny strand och strandpromenad ska byggas.

[ Annons ]

Namnet på den nya stadsdelen är Västra sjöstaden och två strandnära fastigheter har förvärvats av Midroc och Serneke.

– Det här kommer att betyda mycket för oss. Genom utvecklingen av den nya stadsdelen tillförs Trelleborg många nya bostäder med havsutsikt som kan locka till oss nya invånare. Vi knyter samtidigt staden närmare havet. Trelleborgarna får också nya mötesplatser, bland annat en ny strandpromenad och förhoppningsvis även en helt ny sandstrand, säger Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Härnäst inleds detaljplanearbetet, och den första detaljplanen beräknas bli klar under 2020. Byggstart planeras till 2021/2022 och inflyttning 2023/2024.

Magnus Skiöld, styrelseordförande i Midroc, ser fram emot samarbetet med Serneke.

– Det här är en spännande satsning och en fantastisk möjlighet. Trelleborg har stor potential med fint kustläge i en tillväxtregion. Utvecklingsområdet är för staden stort, så det är en fördel att vi är flera aktörer som kan utveckla området gemensamt, säger han.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]