[ Annons ]

Nybyggnadsprojektet Scala har totalt 78 lägenheter, 4 000 kvm kontor och 650 kvm butiker. Illustration: Midroc
Publicerat 28 augusti, 2017

Midroc hyr ut till it-bolag med planer på att växa

Midrocs kommande projekt Scala kommer att få Sigma som hyresgäst. It-företaget ska i utgångsläget hyra 320 kvadratmeter av den flexibla kontorsfastigheten.

Midroc Property Development har tecknat hyresavtal med Sigma IT Consulting i fastigheten Scala i Helsingborg. Scala är under uppförande och Sigma IT Consulting flyttar in i den ca 320 kvadratmeter stora kontorslokalen vid årsskiftet.

[ Annons ]

Scala byggs för att erbjuda lokaler med flexibla planlösningar som går att förändra beroende på verksamhetens behov och situation.

– Midrocs lösningar utgår alltid från varje enskild kunds behov och anpassas därefter. Vi förstår att verksamheters situationer förändras kontinuerligt, och expanderar en verksamhet behöver det inte innebära att kontoret måste flyttas. Genom att bygga yt- och verksamhetseffektiva lokaler erbjuder vi möjligheten för verksamheter att fortsätta växa i samma kontor, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef på Midroc.

Lokalerna har generös takhöjd och flexibel planlösning, som gör att utrymmen som ibland inte används kan konverteras till andra ändamål. Detta gör det möjligt att behovs- och ändamålsanpassa och uppnå en mer effektiv användning av de ytor som finns.

– Hela Sigma befinner sig i en expansiv fas och planerar att rekrytera över tusen nya medarbetare. I Helsingborg tar vi nästa steg genom att flytta in i Midrocs nya hus Scala, där vi på sikt även kan fortsätta växa i de nya lokalerna. En viktig del både i medarbetarerbjudande likväl som kunderbjudande och varumärkesstrategi är ett modernt, miljövänligt kontor på bästa läge med goda kommunikationsmöjligheter, säger Mattias Englund, regionchef på Sigma IT Consulting.

Fakta om Scala och Metropol

Byggnaden Scala ingår i Helsingborgs nya kvarter Metropol som byggs på Söder, väster om Mäster Palms plats, bara ett stenkast från Öresund och det område som kommer att utgöra H+.

Kvarteret Metropol består av byggnaderna Scala och Metropol. Scala har totalt 78 lägenheter, 4 000 kvm kontor och 650 kvm butiker. Metropol inrymmer flera restauranger samt hotell Radisson Blu med 205 rum. I kvarteret ingår också 147 parkeringsplatser i garage.

Byggherre är Midroc Property Development, arkitekt är Horisont Arkitekter och byggentreprenör är Allbygg i Höganäs AB.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]